Gevulde Oliebollen Met Monchou En Kersen 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gevulde oliebol met MonChou en kersen

De best of both worlds: MonChoutaart en oliebollen, maar dan gecombineerd tot deze overheerlijke gevulde oliebollen. Hierna wil je nooit meer anders!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gevulde oliebol met monchou en kersen

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 45min
Kookmodus
1
Meng de melk met de suiker en gist en zet 10 min. opzij. Zeef ondertussen de bloem en het zout in een aparte kom. Voeg het ei en het gistmengsel toe en mix met een handmixer door elkaar tot een glad beslag. Dek af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen.
2
Verhit de zonnebloemolie in een pan tot 180°C. Maak met 2 eetlepels of een ijsboltang bolletjes beslag en bak ze in 5 min. goudbruin in de olie. Keer de oliebollen halverwege.
3
Mix de MonChou met het water en vanille extract en klop met de handmixer tot een romig geheel.
4
Snijd de oliebollen overlangs doormidden, maar niet helemaal door. Verdeel de MonChou over de binnenkant en top af met de kersen. Garneer de oliebollen met de poedersuiker.

De lekkerste oliebollen voor Oud en Nieuw

Het jaar zit er alweer bijna op en dat betekent dat het grootste feest op ons staat te wachten: Oud en Nieuw. Deze avond is niet compleet zonder heerlijke oliebollen. Van de klassieke naturel oliebol en oliebol met rozijnen tot oliebollen met een twist, zoals gevulde oliebollen. Met deze heerlijke varianten slaagt het eindejaarsfeest zeker!

  1. Gevulde oliebol met MonChou en kersen

Een van onze favoriete gevulde oliebol is toch wel die met MonChou en kersen. Dit recept kost wat tijd, maar dan serveer je ook wat lekkers. Heerlijk zoet en een echte showtopper!

  1. Champagne oliebollen met poeder- en kaneelsuiker

Liefhebber van champagne? Drink het niet op, maar verwerk het in oliebollen! Deze champagne oliebollen zijn namelijk verrukkelijk doordat de rozijnen en krenten worden geweld in de champagne. Top af met poedersuiker en kaneelsuiker en je hebt een heerlijke variant.

  1. Appel-kaneel oliebollen met karamelsaus

Een echte showstopper voor het eindejaarsfeest is een oliebollentorren. Klinkt moeilijk, maar dat is het zeker niet. Deze oliebollentorren maken we met appel-kaneel oliebollen en toppen we af met karamelsaus.

  1. Hartige oliebollen met chilisaus

Natuurlijk ben je al bekend met alle zoete oliebollen, maar wist je dat hartige oliebollen ook erg lekker zijn? In dit recept gaan we voor oliebollen met een Aziatisch tintje. We voegen onder andere laos, vissaus en sereh toe aan het beslag en serveren de oliebollen met chilisaus.

  1. Oliebol met Nutella en banaan

Vul de oliebollen met een royale hoeveelheid Nutella en voeg plakjes banaan toe voor een combinatie van romige chocolade en zoete bananensmaak. Bestrooi met poedersuiker voor de finishing touch.

  1. Baileys sinaasappel oliebollen

Geïnspireerd op de ‘Old Fashioned’ cocktail: Baileys sinaasappel oliebollen! De botercrème maken we met Baileys en het geheel wordt op smaak gebracht met sinaasappel.

  1. Oliebol gevuld met pistache en witte chocolade

Meng gehakte pistachenoten met gesmolten witte chocolade en vul de oliebollen met deze verrukkelijke combinatie. Bestrooi de bovenkant met extra gehakte pistachenoten voor een knapperige textuur.

Oliebollen zijn een geweldige manier om een feestelijk element toe te voegen aan je baksel. Experimenteer met verschillende vullingen om je eigen unieke creaties te maken en deel ze met vrienden en familie tijdens speciale gelegenheden. Geniet van elke verrukkelijke hap!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?