Pan Pita's Met Cheddar
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pan pita’s met cheddar

Wil je eens een niet zo standaard borrelhapje serveren bij een lekkere borrel? Probeer dan eens deze heerlijke pan pita’s! Het deeg maak je heel gemakkelijk met zelfrijzend bakmeel, kruiden en yoghurt en vul je vervolgens met rode ui en geraspte cheddar. Klinkt heerlijk, toch?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

5 stuks
Ingrediënten

Recept pan pita’s met cheddar

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de Provençaalse kruiden, yoghurt en het zout in een kom en mix met een vork tot een plakkerig deeg. Kneed met je handen verder tot je een soepele deegbal hebt. Doe ⅔ van de olijfolie in een schone kom en leg hier de deegbal in. Laat 30 min. rijzen op een warme plek.
2
Pel en snipper de ui. Verdeel het deeg in 5 stukken en druk elk stuk plat. Beleg het midden met ⅕ van de cheddar en ⅕ van de ui en vouw dicht. Druk plat en leg opzij. Herhaal tot het deeg en de vulling op zijn.
3
Verwarm de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de pita’s aan beide kanten in zo’n 5 min. goudbruin. Serveer warm.

Lekkere recepten met pita’s

Waar we de pita’s in dit recept zelf maken, kan je ze natuurlijk ook kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Een stuk gemakkelijker én ook wat sneller, en daardoor ideaal voor op een drukke doordeweekse avond. Pita’s kan je eigenlijk beleggen met alles wat jij lekker vindt. Lekker met veel groenten of met vlees of vis. Voor wat zou jij gaan?

Een favoriet van ons zijn deze budgetproof krokante vispita’s. In dit gerecht ga je écht voor gemak, want we kiezen voor vissticks. Bak de vissticks goudbruin in de oven en beleg de pita’s naast de vissticks met hummus, rucola en een zelfgemaakte komkommersalade. Zo krijg je wel meteen lekker veel groenten binnen!

Ook lekker is dit broodje shoarma met lamsvlees van Chefke Luc. Deze maaltijd kost iets meer tijd, maar eigenlijk maakt dat het broodje nóg lekkerder omdat je er meer liefde in stopt. Allereerst maak je zoetzure uien en ook de tzatziki maak je helemaal zelf. Bak vervolgens de lamsshoarma met lekker veel kruiden en vul de pitabroodjes met de shoarma, zoetzure ui en tzatziki. Als dat geen smullen wordt weten wij het ook niet meer!

De laatste tip die we geven is deze traybake met gegrilde kip. De traybake vul je met gemarineerde kipdijfilet, ui en broccoli en bak je in de oven. Maak zelf een sinaasappel-mosterddressing, vul de pitabroodjes met de kip en groenten en top af met de heerlijke dressing.

Meer inspiratie nodig? Ontdek hier allerlei recepten voor het avondeten en kies jouw favoriet uit voor vanavond!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via