Witte Chocolademousse Met Frangelico
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Witte chocolademousse met Frangelico

Chocolademousse, wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Daarom delen wij voor alle chocoladeliefhebbers onder ons deze heerlijke witte chocolademousse met Frangelico. Deze Italiaanse likeur met hazelnoot past perfect bij de witte & pure chocolade en bitterkoekjes. Serveer het in een glas voor een feestelijk resultaat!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept witte chocolademousse met frangelico

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 40min
Kookmodus
1
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Rooster de hazelnoten ongeveer 2 tot 4 min. in de droge pan. Zet apart en laat afkoelen.
2
Hak de witte chocolade in kleine stukjes en zet apart. Hak de bitterkoekjes grof en verdeel ze over de glazen waarin de chocolademousse geserveerd word.
3
Scheid de eidooiers van de eiwitten. Voeg de eidooiers, suiker en Frangelico samen in een hittebestendige kom.
4
Breng een kleine pan water aan de kook en zet het vuur laag. Plaats de kom met de eidooiers op de pan. De kom mag het water niet raken.
5
Klop de eidooiers met een garde ongeveer 10 min. tot deze luchtig en gebonden zijn. Haal de kom van de pan.
6
Voeg de witte chocolade toe, roer door tot deze is gesmolten en laat het geheel iets afkoelen.
7
Klop de slagroom op tot yoghurtdikte. Voeg 1/5 van de slagroom toe aan de eidooiers en spatel dit door elkaar. Het mengsel moet nu ongeveer kamertemperatuur zijn.
8
Voeg nu de eidooiers toe aan de slagroom en meng goed door met een spatel. Verdeel de chocolademousse over de glazen. Laat de mousse minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
9
Hak de hazelnoten grof. Rasp de pure chocolade en meng met de hazelnoten. Garneer de chocolademousse met de hazelnoten en chocolade.

Dessert met likeur

Sterke drank kan een zoet dessert nét dat beetje extra geven. Een scheutje champagne, amaretto of Cointreau zorgen voor een feestje in je mond! Ga bijvoorbeeld voor deze tiramisu 2.0. Net even anders door de zelfgemaakte amaretto stroop, maar minstens zo lekker! Of verwen je gasten met deze feestelijke tiramisu cocktail. Een leuke twist op een tiramisu, maar dan om op te drinken.

Zin in iets anders dan amaretto? Ga dan voor deze Japanse fluffy pancakes met mango. In combinatie met de griekse yoghurt en een lekker Cointreau sausje krijg je een unieke, zoete smaak. Of ga voor deze feestelijke kniepertjes met zelfgemaakte champagnemousse.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Noten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via