In samenwerking met:
Romige visschotel met orzo
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Romige visschotel met orzo

Een romige visschotel geserveerd met smeuïge orzo, een echte aanrader als je een simpel maar toch lekker recept op tafel wilt zetten. Door de vis te laten garen in roomsaus, neemt deze alle smaken heerlijk op en blijft de vis mals.

Bestel jouw maaltijdbox bij Boerschappen
Wil je echt lokaal eten met groenten uit het seizoen, zoals cherrytomaten? Dat kan! Boerschappen werkt samen met de lokale boer en maakt van verse en lokale seizoensproducten maaltijdboxen vol heerlijke recepten. Door te kiezen voor Boerschappen draag jij je steentje bij aan een duurzamere wereld én kies je voor gemak in jouw weekmenu. Van een vegan box tot een maaltijdbox voor het hele gezin, in een paar stappen heb jij een lekker weekmenu afgestemd op jouw wensen.

Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept romige visschotel met orzo

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Breng een pan met water aan de kook voor de bouillon en kook hierin de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Snijd ondertussen de prei in hele dunne ringen en spoel schoon in een vergiet. Pel de knoflook. Leg de preiringen in een ovenschaal en pers de knoflook boven de schaal uit.
3
Snijd de helft van de citroen in plakken. Rasp de overige citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap boven de schaal eruit. Schenk de room in de schaal en voeg het paprikapoeder, peper en zout toe. Meng het geheel. Leg de vis in de roomsaus en leg de cherrytomaten rondom de vis. Leg de plakjes citroen op de vis. Gaar het geheel circa 15 min. in het midden van de oven. De vis moet gaar zijn, maar let op dat de vis niet droog wordt.
4
Verdeel de orzo over diepe borden, leg hier voorzichtig de vis op en schep de saus en groenten eroverheen.

Tip: liever dit recept bij de supermarkt bij jou in de buurt halen of bestellen via de bestelknoppen? Geen probleem, dat kan natuurlijk ook! Let op: specifieke ingrediënten als cherrytomaten zijn niet altijd beschikbaar bij de supermarkt.

Boerschappen

Het verhaal van Boerschappen

Samen met lokale boeren en makers werkt Boerschappen aan gezonde en voedzame producten die goed zijn voor alles én iedereen die betrokken is. Van de bodem en het water tot aan de mensen. Het resultaat? Maaltijdboxen boordevol ingrediënten die niet zijn bewerkt, welke jij gemakkelijk kan bestellen via een maaltijdbox, afgestemd op jouw wensen.

Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10

Tip: geef het gerecht nóg meer smaak door fijngesneden peterselie en wat chilivlokken toe te voegen aan de ovenschaal!

Koken met orzo

Orzo, een kleine pastavorm die lijkt op rijstkorrels, is een veelzijdig ingrediënt dat zich uitstekend leent voor een breed scala aan gerechten. Oorspronkelijk afkomstig uit Griekenland, heeft deze pasta de harten van culinaire liefhebbers over de hele wereld veroverd vanwege zijn unieke textuur en vermogen om smaken te absorberen.

Orzo is een fantastisch ingrediënt voor salades. Meng gekookte en afgekoelde orzo met een scala aan verse groenten, kruiden en eiwitbronnen zoals gegrilde kip, feta, garnalen of kikkererwten. Breng op smaak met een heerlijke vinaigrette of een lichte dressing voor een verfrissende en vullende maaltijd, ideaal voor een warme zomerdag. Orzo kan een geweldige basis zijn voor risotto-achtige gerechten. Gebruik bouillon en voeg geleidelijk kleine hoeveelheden toe terwijl je roert, net zoals je bij risotto zou doen. Voeg aan het eind boter, geraspte kaas en eventueel andere smaakmakers toe voor een romige en rijke textuur. Lekkere ingrediënten in bijvoorbeeld een orzo risotto zijn zalm en doperwten.

Voeg gekookte orzo toe aan soepen om extra vulling en textuur te geven. Denk aan een heldere kippensoep met orzo in plaats van noedels, of een tomatensoep met een mediterrane twist. Orzo kan ook worden gebruikt in eenpansgerechten, waarbij het zetmeel in de pasta fungeert als natuurlijk verdikkingsmiddel voor sauzen. Combineer het met tomaten, groenten en kruiden voor een heerlijke en eenvoudige maaltijd. Of je nu een snelle doordeweekse maaltijd of een indrukwekkend diner voorbereid, orzo is een geweldige en smaakvolle keuze.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Vis
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via