In samenwerking met:
Pasta Met Roerbakgroenten En Spinaziepesto Dekamarkt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pasta met roerbakgroenten en spinaziepesto

Een pasta boordevol groenten en een groene pesto doet het altijd goed. Zelf pesto maken is het allerlekkerst en ondertussen kan de pasta gewoon koken, supermakkelijk dus! In dit recept maakt DekaMarkt een spinaziepesto met knoflook, citroen, pijnboompitjes en pecorino.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept pasta met roerbakgroenten en spinaziepesto

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Was de spinazie en laat goed uitlekken. Rasp de pecorino en de gele schil van de citroen. Pers het sap van de citroen.
3
Rooster de pijnboompitten licht bruin in een droge koekenpan en zet apart.
4
Pel de knoflook. Maal de spinazie, 2/3 van de pecorino, knoflook, geraspte citroenschil, citroensap, pijnboompitten en de olijfolie tot een pesto in de keukenmachine.
5
Verhit 1 el olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de groenten 4 min., halveer de cherrytomaten en voeg toe. Bak de tomaten 2 min. mee.
6
Draai het vuur laag en voeg de pasta en spinaziepesto toe. Roer het geheel goed door. Serveer de pasta met de overige pecorino.

Tip: andere heerlijke pasta gerechten zijn te vinden op de pasta recepten pagina!

Zelfgemaakte pesto

Ga zelf aan de slag met pesto! Binnen een handomdraai maak je een heerlijke pesto voor bij je pasta of andere recepten. Zo heb je naast deze spinaziepesto van knoflook, citroen, pijnboompitjes en pecorino nog meer heerlijke pesto’s. Maak eens deze dillepesto met walnoot en ricotta. Ideaal als dipje voor bij de borrel of bij een visgerecht. Restjes bladgroenten over? Maak dan deze heerlijke rucola pesto. Supersmaakvol met walnoten, knoflook en pecorino. Er waar kan je pesto beter in verwerken dan in een klassieke pasta pesto?

Wat voor groenten zit er in Italiaanse roerbakgroenten?

Italiaanse roerbakgroenten kunnen verschillende soorten groenten bevatten, afhankelijk van het merk of de fabrikant. Typische groenten zijn echter courgette, paprika, champignons en uien.

Welke kruiden zijn lekker door roerbakgroenten?

Er zijn verschillende kruiden die lekker zijn door roerbakgroenten, zoals knoflook, gember, chilipeper, oregano, basilicum, rozemarijn, tijm en koriander. Het toevoegen van kruiden hangt af van de persoonlijke smaak en het type gerecht dat wordt bereid.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via