In samenwerking met:
Paashaas Zandkoekjes Met Witte Chocolade
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Paashaas zandkoekjes met witte chocolade

Duik de keuken in met de kids en maak deze heerlijke én mooie paashaas zandkoekjes van DekaMarkt. Er zijn maar 6 ingrediënten voor nodig en het maken van de koekjes duurt 20 minuten. Een ideaal recept voor koekjes om te maken met kinderen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept paashaas zandkoekjes met witte chocolade

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem, suiker, boter en kaneel tot een soepel deeg. Rol het deeg uit met een deegroller tot 5 mm dik en druk met een steker de vorm uit.
2
Verdeel de koekjes over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 20 min. in de oven tot de koekjes goudbruin kleuren.
3
Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de chocolade gesmolten is en haal de kom van de pan.
4
Verdeel de witte chocolade over de paaskoekjes en garneer met de bakdecoratie. Zet de koekjes 5 min. in de koelkast tot de chocolade hard is.

Hoe vieren wij Pasen?

Pasen is een belangrijk feest in Nederland dat traditioneel wordt gevierd op de zondag en maandag na de eerste volle maan van de lente. Het is een christelijk feest dat de opstanding van Jezus Christus uit de dood herdenkt, maar het heeft ook veel andere tradities.

Een van de belangrijkste gewoontes tijdens Pasen is het versieren van eieren. Dit gebeurt vaak met verf, stickers of zelfs met kaarsvet, en de versierde eieren worden vervolgens gebruikt voor het spelen van spelletjes of als decoratie voor de paastafel. Een ander populair gebruik is het organiseren van een paasbrunch met familie en vrienden, waarbij typische paasgerechten zoals paasstol, gevulde eieren en lamsvlees worden geserveerd.

Ook wordt er tijdens Pasen vaak gezocht naar paaseieren, die verstopt zijn door de paashaas. Dit is vooral een activiteit voor kinderen, maar ook volwassenen vinden het leuk om mee te doen. Daarnaast zijn er in sommige delen van Nederland paasvuren, waarbij grote stapels hout worden verbrand om de winter te verjagen en de lente te verwelkomen.

Koken en bakken voor de paasbrunch

De paasbrunch is hét perfecte moment om uit te pakken en de tafel vol te zetten met lekkers. Een heerlijk paasbrood mag tijdens de paasbrunch natuurlijk niet ontbreken. Hoe leuk is het om jouw eigen gevlochten paasbrood te maken? Kost even wat tijd, maar je kunt dit paasbrood heel goed een dag van tevoren maken. Een ander leuk paasrecept om te maken met kinderen zijn deze chocolade croissants met Kinder Chocolade. Je maakt ze zelf van croissantdeeg en daarnaast heb je alleen Kinder Chocolade repen, een ei en poedersuiker nodig. Makkelijk en lekker snel op tafel!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via