Nacho Bowl Met Zoete Aardappel 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Nacho bowl met zoete aardappel

Nacho’s voor het avondeten: Waarom niet? Met deze nacho bowl met zoete aardappel zet je een heerlijke maaltijd op tafel. De zoete aardappel bakken we in de oven met cayennepeper, knoflookpoeder, peper en zout en wordt lekker knapperig. Het geheel toppen we af met gehakt, bonen, mais en natuurlijk met kaas, zelfgemaakte guacamole, koriander en zure room. Een echte feestmaaltijd!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept nacho bowl met zoete aardappel

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de zoete aardappel en dep droog. Snijd in dunne plakjes (zonder ze te schillen) en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de cayennepeper, knoflookpoeder, olijfolie en wat peper en zout. Hussel goed, zodat alles evenredig is gedeeld en schuif dan voor 15 min. in de oven.
2
Verwarm ondertussen een pan op middelhoog vuur en bak zonder boter of olie het gehakt rul. Voeg de mais, bonen, gezeefde tomaten en tacokruiden toe en mix. Laat 5 min. pruttelen.
3
Pel en snijd ondertussen de ui fijn. Halveer de avocado, verwijder de pit en prak het vruchtvlees fijn. Pers het sap uit de limoen. Mix de avocado, limoensap, ui en wat peper en zout tot een guacamole. Hak de koriander fijn.
4
Verdeel de zoete aardappelen over de borden en schep daar het gehaktmengsel op. Top af met de geraspte kaas, guacamole, koriander en zure room.

Nacho’s voor de borrel? Nee, voor het avondeten!

Je hebt vast wel eens nacho’s besteld op het terras. Zo bij de vrijdagmiddagborrel met een (alcoholvrij) biertje of een glas wijn, genieten van het zonnetje en proosten op het weekend. Die nacho’s zijn zoals gewoonlijk weer ontzettend lekker. Knapperig dankzij de nacho chips, romig dankzij de guacamole en de toppings maken het af. Wat als je het een keer niet voor de borrel besteld, maar maakt voor het avondeten? Klinkt goed toch? Wij hebben heerlijke nacho recepten voor het avondeten waarmee je kiest voor comfort food!

Je kan natuurlijk kiezen voor een nachoschotel met nacho chips, maar je kan er ook een zoete aardappel recept van maken, zoals in deze zoete aardappel nacho bowl. De nacho’s maken we zelf van zoete aardappel uit de oven, waardoor het geheel veel voedzamer wordt. Deze nachoschotel met gehakt en zoete aardappel is ook zo’n heerlijk recept om te proberen. Lekker met cheddarkaas, doperwten en partjes limoen.

Voor extra groenten bij je nacho’s kan je de nacho chips ook vervangen door bloemkool nacho’s. Op een verantwoorde manier geniet je van smaakvolle nacho’s! We maken de bloemkool nacho’s compleet met zwarte bonen, spicy jalapeño, geraspte cheddar, tomaat, avocado, rode ui en frisse koriander. Een andere twist proberen? Maak een zomers maisstoofpotje met nacho’s! Dit gerecht is eigenlijk een hele dikke, goed gevulde soep met allerlei lekkers uit de Mexicaanse keuken. Wij voegen een Mexicaans biertje toe als smaakmaker, waardoor het stoofpotje een hele zachte smaak krijgt. Heerlijk!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via