Mango Chutney
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Mango chutney

Lekker als bijgerecht voor bij een curry, maar ook heerlijk voor bij een salade of voor bij de borrel of een kaasplankje: zelfgemaakte mango chutney! Met maar een paar ingrediënten maak je al deze heerlijke smaakmaker.

Meer te weten komen over Kelly én over De smaak van het leven? Bekijk het hier en ontdek nog meer receptinspiratie!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Kelly ter Horst

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept mango chutney

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Schil de mango, verwijder de pit en snijd in kleine blokjes. Pel de sjalotjes en snijd fijn. Pel de knoflook en pers uit. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder het kroontje van de rode peper, verwijder eventueel de zaadjes en snijd fijn.
2
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de sjalot zacht aan. Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en roer goed door.
3
Rasp de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap uit. Voeg de limoenrasp en -sap samen met de mango, water en kristalsuiker toe aan de pan en roer goed door. Laat het geheel met de deksel op de pan zo’n 20 min. zacht pruttelen op laag vuur. Haal de laatste 5 min. de deksel van de pan. Roer af en toe door.
4
Zodra het geheel een jamachtige substantie heeft, is de chutney klaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Wat is chutney en wat kan je er allemaal mee?

Je hebt vast wel eens van chutney gehoord, maar wat kan je er eigenlijk mee? Nou, heel veel! De oorsprong van het woord chutney ligt in het Hindi. Het is een heerlijke smaakmaker die je dan ook veel terugziet in de Indiase en Pakistaanse keuken. Meestal wordt het geserveerd als bijgerecht bij bijvoorbeeld een pittige curry, zodat het gerecht wat minder spicy wordt. Chutney heeft veel weg van jam en compote en het is een vruchtenpuree met diverse kruiden en specerijen. Denk aan ui, knoflook, peper en zout, maar ook gember, rode peper of tamarinde. Komijn en koriander worden ook vaak toegevoegd bij chutney.

Er zijn talloze chutney recepten die je kan proberen. In dit recept van mango chutney staat de mango centraal. Mango chutney kan je toevoegen aan een currygerecht, maar bij dit biefstuk recept is de mango chutney ook erg lekker. Je kan bijvoorbeeld ook een chili-aardbeienchutney maken. Serveer dat op roggebrood met wat kaas en waterkers. Zo krijgt je lunch recept extra spice! Daarnaast kan je ook chutney maken van andere soorten ingrediënten. Denk aan een rode paprika chutney met een vleugje rode peper en rode wijnazijn. Lekker voor bij een stukje brie en volkoren stokbrood! Wil je nog iets anders met fruit maken? Ga dan eens voor vijgenchutney! We kiezen in dit recept voor gedroogde vijgen, maar je kan het ook zeker met verse vijgen maken. Serveer de vijgenchutney bij een kaasplankje met kazen als oude kaas, camembert en romige brie.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via