Print opties

Sluiten

Hutspot met rookworst

Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Breng een grote pan met water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd in kleine gelijkmatige stukjes en kook in 15 tot 20 min. helemaal gaar. Bereid de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Schil ondertussen de winterpenen, snijd in de lengte doormidden en snijd in halve plakjes. Pel en snijd de ui in halve ringen.
3
Verhit de roomboter in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui en winterpeen 10 min. met een snufje zout. Voeg de suiker en balsamicoazijn toe en bak 2 min. mee.
4
Giet ondertussen de aardappelen af en pureer glad met een pureeknijper of haal het door een bolzeef. Voeg de gebakken ui en winterpeen toe en meng het geheel. Voeg de mosterd, roomkaas en nootmuskaat toe en roer het geheel nogmaals.
5
Snijd de rookworst in de lengte doormidden en snijd in halve plakjes. Verdeel de hutspot over de borden en garneer met de rookworst.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.