Guacemole
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Guacamole

Een heerlijke dip uit de Mexicaanse keuken die je voor diverse gerechten kan gebruiken: guacamole. De dip wordt gemaakt met avocado en op smaak gebracht met limoen, trostomaten, knoflook, rode peper, koriander en een vleugje peper en zout. Heerlijk voor bijvoorbeeld deze linzenburgers!

Meer te weten komen over Kelly én over De smaak van het leven? Bekijk het hier en ontdek nog meer receptinspiratie!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Kelly ter Horst

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept guacamole

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Halveer de avocado’s, verwijder de pit, lepel uit en prak fijn met een vork. Rasp de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap van ½ van de limoen uit. Voeg dit toe aan de avocado.
2
Was de tomaten, verwijder het kroontje en het vruchtvlees en snijd in blokjes. Pel de knoflook en pers uit. Verwijder het kroontje van de rode peper, verwijder eventueel de zaadjes en snijd zeer fijn. Hak de koriander fijn. Meng alle ingrediënten door de avocado en breng op smaak met peper en zout.

Tip: je kan de ingrediënten ook gemakkelijk grof pureren met behulp van een staafmixer.
Tip: dek de guacamole luchtdicht af met huishoudfolie om verkleuring te voorkomen. Zo kan je er later nog van genieten!

Wat is guacamole en waarvoor kan je het allemaal gebruiken?

Je hebt vast wel eens van guacamole gehoord! Het is een stevige dip uit Mexico en wordt gemaakt van avocado’s, tomaten, ui en andere smaakmakers. De dip wordt mooi groen door het prakken van de avocado’s en is heerlijk romig en vol van textuur. De guacamole kan je verder op smaak maken door bijvoorbeeld knoflook en limoen toe te voegen, maar ook eventueel rode peper of chilivlokken. Het maken van guacamole is helemaal niet moeilijk. Integendeel, het is een heel makkelijk recept. In dit recept gaan we voor een wat chunky guacamole door het grof te prakken, maar je kan er eventueel ook voor kiezen om het glad te pureren met behulp van een staafmixer.

Deze heerlijke groene dip kan je bij veel verschillende gerechten serveren. Natuurlijk is guacamole heerlijk bij nachochips of een nachoschotel, maar het is ook lekker om bijvoorbeeld te serveren bij deze vegetarische quesadilla met zelfgemaakte kruidenmix. De guacamole geeft in dit recept een heerlijke frisse touch. Bij de polentafriet met gegrilde groenten serveren we ook een romige guacamole als tegenhanger van de diverse smaken. Wist je dat je ook kan lunchen met guacamole? Zo kiezen we in dit recept voor toast met ei én guacamole! Een verrassende combinatie.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via