Bastogne_boterkoek
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bastogne boterkoek

Traditionele Hollandse boterkoek is een echte klassieker. Lekker bij de koffie of thee en doet het vaak goed bij visite. Deze variant met Bastogne maakt ‘m net even wat spannender. Leuk om in het weekend te maken en óók de rest van de week van te smullen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

16 stuks
Ingrediënten

Recept bastogne boterkoek

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180ºC en vet een bakvorm in met een klein hoeveelheid roomboter.
2
Meng de bloem, suiker en zout in een kom. Zorg dat de resterende roomboter op kamertemperatuur is. Voeg de overige roomboter en 1 ei toe en meng met je handen tot een dik beslag. Breek de bastognekoeken in grove stukken en meng door het beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm.
3
Kluts het andere ei en smeer met een kwastje de bovenkant van de boterkoek hiermee in. Bak de boterkoek 25 min. in de oven. Laat de boterkoek afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via