Print opties

Sluiten

Shakshuka

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

3 personen
Ingrediënten
1
Snipper de ui en fruit deze met de olijfolie aan in de pan. Snijd de paprika in blokjes en snijd de knoflook fijn. Bak dit gedurende 5 min. mee totdat deze glazig zijn.
2
Voeg dan de tomatenpuree, kerstomaten in blik, komijn, paprikapoeder en de chilivlokken toe en laat het geheel 10 tot 15 min. inkoken.
3
Maak vervolgens kuiltjes in het mengsel en vul ieder kuiltje met een ei. Plaats de deksel op de pan en pocheer de eieren 3 tot 8 min., in het tomatenmengsel. Zodra het eiwit gestold is, is de shakshuka goed. Laat de eieren iets langer pocheren voor een harde dooier.
4
Schil en ontpit de avocado. Snijd de avocado in dunne plakken en hak de koriander grof. Garneer de bovenkant van de shakshuka met plakjes avocado, Cheesepop en koriander. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe.
5
Serveer met stokbrood om te dippen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.