Print opties

Sluiten

Italiaanse gehaktballen in tomatensaus met pesto

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Pel en snijd 1/3 van de knoflook fijn. Voeg samen met gehakt, paneermeel, 2/5 van de Verstegen mix Italiaans, ei en venkelzaad toe aan een kom. Meng het geheel goed en draai er balletjes van ter grote van een golfbal. Verhit 3/5 van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en braad de gehaktballen in 3 min. rondom goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
2
Pel en snijd de ui en 1/3 van de knoflook fijn. Snijd de bolletjes mozzarella doormidden. Verwarm de overige olijfolie in dezelfde pan en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, balsamico azijn, honing en overige Verstegen mix Italiaans toe en roer door. Draai het vuur laag, leg de gehaktballen in de saus en laat 15 min. verder garen. Voeg de laatste 5 min. de mozzarella toe aan de pan en laat smelten.
3
Maak ondertussen de pesto door de pijnboompitten in een droge koekenpan te roosteren. Maal de pijnboompitten, Parmigiano Reggiano, basilicum (houd 1 takje apart ter garnering), het zout, de resterende knoflook en extra vergine olijfolie tot een pesto met behulp van een vijzel of keukenmachine.
4
Serveer de Italiaanse gehaktballen met de pesto en garneer met basilicum.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.