Potpourri met Aziatische kruiden
Lifestyle

Potpourri met Aziatische kruiden

Een leuke DIY voor de feestdagen om samen met je vrienden of familie te maken! Deze gedroogde sinaasappelschijfjes met Aziatische kruiden zijn een mooie toevoeging aan jouw decoratie op tafel. Eenvoudig te maken, want je laat de schijfjes drogen in de oven en je kunt tussendoor weer wat anders doen. Door de heerlijke geur ruikt jouw huis echt naar de feestdagen.

Wat heb je nodig?
Hoe maak je het?
1
Verwarm de oven voor op 90 °C.
2
Snijd de sinaasappel met behulp van een mandoline of een scherp mes in plakken van 5 mm. dik.
3
Verdeel de sinaasappel op een, met bakpapier beklede, ovenrooster en droog de sinaasappels in de oven voor 3 uur. Draai om het uur om. De sinaasappels zijn klaar als ze goudbruin en droog zijn.
4
Laat nog voor 1 uur drogen buiten de oven totdat ze compleet hard zijn.
5
Prik kleine gaatjes in de sinaasappels en bind met het touw de steranijs, rode peper, laurier en kaneelstok op de gedroogde sinaasappel. Varieer met de kruiden en hoeveelheid sinaasappels die je gebruikt voor een speels effect.

*Gedroogde rode peper is verkrijgbaar bij de toko of speciaalzaak.

Potpourri met Aziatische kruiden
Potpourri met Aziatische kruiden
Potpourri met Aziatische kruiden
Potpourri met Aziatische kruiden

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
DIY's

Gemaakt door Eatertainment

Delen via